De (Fruitzuur) Peeling in de behandelingen van Beauty & Feet deluxe.

Waarom?

De huid blijft zich constant vernieuwen, hierdoor verplaatsen huidlagen zich van binnen naar buiten. Het Proces van een nieuwe cel in de onderste laag tot een oude cel in de buitenste laag duurt 28 dagen. In deze tijd Gaat de cel van een mooi stevige vierkante cel naar een dode platte cel.
Om te zorgen dat nieuwe cellen langer stevig en vierkant blijven en oude en beschadigde cellen er tussen uit worden gehaald word er gepeeld. Heel letterlijk gezegd pellen/het afschaven van de schil.
Door de oude en beschadigde huidcellen te verwijderen blijft er een gezonde en stevige huid over. Dit zorgt ervoor dat rimpels minder diep minder, fijne lijntjes vervagen, pigment vlekken zachter worden en verschillende belangrijke processen in de huid beter werken. Een word ook actiever door het peelen. De aanmaak van nieuwe cellen word bijvoorbeeld gestimuleerd en de huid kan later aangebrachte producten beter opnemen en verwerken, met als gevolgd een mooie huid met beter resultaat.

 

Hoe?

Peelen kan op veel verschillende manier, in de beide Huidverbeterening en de Huidverbeterening Pro 60 minuten behandelingen gebruik ik de mechanische peeling (scrub) , enzymatische peeling (op basis van enzymen)  of de fruitzuur peeling (op basis van zuren) .

De mechanische peeling bevatten vaak zout of speciale korreltjes welke ik d.m.v. draaiende bewegingen over de huid masseer. Deze peeling werkt voornamelijk op de bovenste huid en kan niet door de verschillende lagen met huidcellen. In de bovenste laag worden met deze peeling de dode huidcellen verwijderd. Net als je met schuurpapier over een stuk hout gaat.

De enzymatische peeling heeft vaak een crème substantie. De enzymen kan je zien als een soort Pacman’s, ze eten de dode cel als het ware op en voeren ze als afvalstof af. De enzymatische peelings die ik gebruik in de salon kunnen een stuk verder in de huid komen dan de mechanische peeling. De peeling word goed in gemasseerd, want hoe meer warmte hoe beter de enzymen hun werk doen.

De fruitzuur peeling, deze peeling is bijna altijd in een gel vorm. Omdat de fruitzuurpeeling op basis is van zuren haalt deze de verklevingen tussen de verschillende huidcellen weg en kunnen beschadigde en dode huidcellen hierdoor afgevoerd worden. Doordat deze peeling de verkleving weghaalt en het hele kleine moleculen bevat kan een fruitzuur erg diep in de huid door dringen. Een fruitzuur peeling word soms zacht en soms wat steviger ingemasseerd, dit verschild per doel van de behandeling.

Verschillend per soort en sterkte van de peeling en het doel van de behandeling, hoe lang ik de peeling laat inwerken.

Een peeling word altijd met vochtige washandjes of met een speciale neutralisator verwijdert en gedeactiveerd.

 

 

logo-provoet
logo-peclavus
logo-diego-dalla-palma-2
logo-procert